Ültessünk együtt kétmillió fát!

Ültessünk együtt kétmillió fát!
Megosztom:

Ültessünk együtt kétmillió fát!

Mint az Önök előtt is ismert, 2019-ben a környezettudatosságunk jegyében több akciót szerveztünk, melyben a környezetünk, és gyermekeink jövője iránti felelősségvállalás jelent meg fő célként: Ültess egy fát a jövőnek”.

 

Milyen lépeseket tettünk, és milyen eredményeket értünk el 2019-ben?

 

  • A Back to School - iskolakezdési akciónkban (B2S) a Gemenci Erdőgazdasággal közösen „Ültess legalább egy fát a jövőnek!”címmel közös faültetési programra hívtuk a magyar családokat, így akik nálunk vásárolták meg gyermekeik iskolakezdéshez szükséges tanszereiket jelentős mértékben hozzájárultak országunk zöld “tüdejének” fenntartásához. Köszönjük a családok közreműködését, mivel együttműködésünk eredményeképpen több, mint százezer őshonos fa beszerzését, és elültetését támogattuk a Gemenci Erdőben.

 

  • A Gemenci Erdőgazdasággal 13 éven átívelő keretmegállapodást írtunk alá, amelynek célja, hogy kétmillió facsemete elültetésével újítsuk meg az ország egyik legszebb erdejét, tegyük élhetőbbé környezetünket.

 

  • A faültetéses akciónkhoz egy közösségi játék is társult. A játékban regisztrált részvevők között 13 darab főnyereményt sorsoltunk ki. Ennek köszönhetően összesen 332 gyermek, és 35 kisérő háromnapos öko-táborban vesznek részt 2020-ban a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban lévő erdei iskolában. Az osztálykirándulás keretében megvalósuló tartalmas, színvonalas öko-programok, a szállás és az utazás teljes költségét az Office Depot vállalta magára.

 

  • A fenntartható fejlődés, és a zöld és tiszta környezet megőrzése jegyében üzleteinkben “Zöld-szigeteket” alakítottunk ki, itt olyan termékeket, papírárukat, és egyéb irodai felszereléseket kínálunk, amelyek környezetbarát anyagokból, vagy technológiával készültek. A környezetbarát termékeink listáját itt találja.

 

2020-ban célkitűzésünk: Környezetvédelem - Oktatás - Tudatosság

 

  • Folytatjuk a faültetési programunkat, melynek egyik lépcsője, hogy bevezetünk egy „Ökopontos” bónusz rendszert, amellyel minden nálunk elköltött 10 000,- Ft értékű vásárlásból egy őshonos fa beszerzését, és elültetését támogatjuk a Gemenci Erdőben 2020-ban is.

 

  • Fontos számunkra a felnövekvő generációkon, gyermekeken keresztül a szülők természethez való kötödésének, környezettudatosságának növelése, erősítése.

 

  • Célunk még, hogy 2020-ban EGYÜTT, legalább további 200 000 őshonos fa beszerzését, elültetését tudjuk megvalósítani, és támogatni Magyarországon.

 

  • Az Önök közreműködésével szeretnénk kiterjeszteni a környezettudatos nevelési elképzelésünket, ezzel még több iskolai osztály bevonását a környezetvédelmi programunkba, amivel megduplázhatjuk a kedvezményezett diákok számát, akik részt vehetnek a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban lévő erdei iskolában szervezett iskolai kirándulásokon 2020-ban is.